Seriepodcasten

Bild

Högens julkalender lucka #23: Life Day Comes Early

Bild från Needle Exchange.

Var tredje år firas Life Day på planeten Kashyyyk. Graaawww! Bild från Needle Exchange.

Nu när Star Wars: The Force Awakens har haft premiär och fått mestadels positiv kritik är intresset hos många givetvis stort. Har du inte hunnit se filmen än, oroa dig inte – inga spoilers här. Personligen tyckte jag att den var toppen och kändes väldigt mycket som originaltrilogin och liksom sprängde bort Episod I-III ur mitt minne.

Webserien Ctrl+Alt+Del kom nyligen med en serie som också fångar denna känsla:

Star Wars: Shattered Empire #2, Marco Checchetto

Star Wars: Shattered Empire #2, Marco Checchetto

Men dagens lucka är i själva verket de nya Star Wars-serierna generellt och en serie specifikt men det är inte Jason Aaron och John Cassadays hårt marknadsförda Star Wars utan Greg Ruckas och Marco Checchettos Star Wars: Shattered Empire som få verkar prata om (utom vi i Högen) men som får anses som obligatorisk läsning för alla som är intresserade av ny Star Wars-kanon. Serien bjuder på grymma rymdstrider, rappt men effektivt berättande och karismatiska karaktärer. Jag vågar sticka ut hakan och säga att den är ett måste för den som älskar nya Star Wars och som nu sitter och nystar i frågor som fortfarande är obesvarade i filmen …

/Freddie


Bild

Högens julkalender lucka #18: Omistliga Omslag

Ett av högens återkommande inslag (trots att det inte visats särskilt många gånger) är Omistliga Omslag där vi väljer ut favoritomslag från den senaste serieskörden. Därför passar jag nu på att visa upp en drös snygga och intressanta verk från året som gått. Hoppas att du hittar någon ny favorit-tecknare!

//Freddie

Tryck på en bild för galleri-läge!


Bild

Hög av Seriers julkalender: Lucka 23

Årets förlag

Snart är det jul och snart är även året till ända, vilket betyder att vi snart vadar i ett hav av listor på årets bästa serier, filmer, tweets, godis och furry-cosplay. Vi på Hög av Serier är inte sämre och kommer lista våra favoriter från året som gått – men först i avsnittet om en vecka. Dock! En kategori som vi inte kommer nämna är årets förlag som ni nu kan få som en aptitretare.

När det kommer till USAs seriemarknad har vi de två stora, Marvel och DC, och sen är det ett rejält glapp till de övriga förlagen som t ex spökiga Dark Horse, profithungriga IDW, pulp-entusiastiska Dynamite … och årets förlag: Image Comics!

Image har haft ett rejält uppsving de senaste åren och har blivit ett oumbärligt förlag där i stort sett varje titel är värd att kolla in. Några exempel från årets utgivning som vi inte har kunnat sluta prata om är Fatale, Saga, Prophet, Sex Criminals och Pretty Deadly. Nämnde vi att de också ger ut monster-hiten The Walking Dead? Image har under 2013 bjudit på bredd, innovation och kvalitet och är därför årets förlag. Grattis!

sexcrim1-4thprint-cov